Makanologie
55 jaar Indonesische chefs in Nederland
Met Makanologie, wil ik samen met Helena Smit de Indonesische chefs in Nederland het podium geven dat ze verdienen. Dit boek laat zien hoe rijk, divers en levend de Indonesische keuken in Nederland is — en dat het hoogtepunt nog lang niet is bereikt.
Waarom is dit boek zó belangrijk?
Naast het aanbod van Indische restaurant zijn er de laatste jaren steeds met Indonesische restaurants, eethuizen en toko’s bij gekomen. Gerechten als bakso, martabak telor en mie ayam zijn inmiddels net zo gewoon als rijsttafel en nasi rames. Daar ging een jarenlange inzet van uit Indonesië afkomstige chefs aan vooraf. Hun inzet blijft te vaak onzichtbaar. Met Makanologie geven we hen een podium. We laten zien dat de Indonesische eetcultuur in Nederland groter en diverser is dan ooit tevoren en het hoogtepunt nog niet heeft bereikt. De Indonesische chefs in ons boek leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

Crowdfunding Voordekunst
Tot 20 mei aanstaande loopt via Voordekunst de crowdfunding voor de financiering van de drukkosten en de kosten voor een deel het creatieve team.
We kunnen alle steun goed gebruiken! Wil je helpen dit belangrijke boek mogelijk te maken? Elke donatie — groot of klein — maakt verschil. 🙏
📚 Steun ons hier:
https://www.voordekunst.nl/projecten/18465-makanologie-55-jaar-indonesische-chefs
Yulia Irma Pattopang
Historica, programmamaker en erfgoedprofessional
KVK: 59149531
(c) 2024 | Yulia Irma Pattopang